Kohalikud loomade varjupaigad.

Hiljuti lugesin artiklit, et mõnes Arizona loomade varjupaigas oli programm "Rahustavad kaaslased". Loomade varjupaiga töötajad märkasid, et igal aastal, 4. juulil iseseisvuspäeva tähistamise ajal, loomad kardavad kogu müra, mida õues ilutulestik tekitab. Nii tulid nad ideele kutsuda inimesi, kes istuvad kasside ja koertega ning rahustavad neid pidustuste ajal.
See oli mulle nii inspireeriv, et tahtsin ka sarnasel üritusel osaleda. Kuigi Eesti tähistab iseseisvuspäeva, pole sellel sama ulatust kui osariikides, kuigi aastavahetusel võib ilutulestik möllata mitu tundi.
Loomulikult selgus, et Tallinna varjupaigal pole sellist huvitavat programmi, kuid võb lihtsalt tulla koeraga jalutama.
Tallinnas olles otsustasime varjupaika külastada. Mõtlesin, et seal on hunnik jalutamata koeri, kes ihkavad külastajate tähelepanu. Minu üllatuseks selgus kohale jõudes, et kõik koerad olid juba ära viidud. Lapsed olid kindlasti ärritunud, aga mul oli hea meel, et on piisavalt inimesi, kes armastavad ka loomi ja pööravad neile hea meelega tähelepanu.
Nii et kui sa armastad koeri sama palju kui mina uuri lähemalt oma kohalikku varjupaigast eriprogramme, mis toovad tõenäoliselt palju rõõmu nii sule kui ka varjupaiga elanikele.