Ingver on aspiriini looduslik vorm

Eesti ilm võib olla väga ettearvamatu. Paar kuud tagasi, nagu tavaliselt, valmistusin koeraga jalutama. Majast väljudes paistis päike ja taevas polnud pilvegi ning loomulikult riietusin suveriietesse ega mõelnud vihmavarju kaasa võtta. Kui ma päris kaugele metsa rändasin, muutus ilm dramaatiliselt, ning hakkas täiega sadama. Koju jõudes olin juba täiesti läbimärg ja hambad lõdisesid täiega.
Kuum saun ei aidanud ja järgmisel päeval ärkasin ninakinnisusega ning päeva lõpuks kaotasin hääle täielikult.
Ja siis meenus mulle, et lugesin kuskilt, kuidas ka Tom Petty enne ühe oma laulu salvestamist külmetas ja hääle kaotas. Mõned tema kaaslased ostsid ingverijuure ja keetsid selle. Tom Petty hingas üle keedetud ingverijuure, mis avas tema ninakõrvalkoopad, nii et ta sai laulu salvestada.
Õnneks oli mul kodus ka ingver, otsustasin proovida keeva juure hingamist täpselt nagu Tom Perry ja see aitas tõesti. Mõju ei olnud kindlasti väga pikaajaline, kuid see, et sain sel hetkel sügavalt hingata, oli ikks tõeline nauding.
Olin nii inspireeritud, et tahtsin selle uskumatu juure kohta rohkem teada saada. Selgub, et ingver on nagu aspiriini looduslik vorm. Ingver sisaldab looduslikult esinevat ainet, mida tuntakse salitsülaadina. Aspiriin (atsetüülsalitsüülhape) on salitsülaadi sünteetiline derivaat, mida kasutatakse paljude haiguste raviks. Nii et põhimõtteliselt võib see põhjustada vere hõrenemist, sellepärast tekitas selline mõju.
Viidi läbi mitmeid uuringuid, mis tõestasid ingverite positiivset mõju tervisele. Seda kasutatakse iivelduse (näiteks raseduse ajal) ennetava ravimina ja mao seedimise kiirendamiseks. Ingveri tarbimine vähendab teadaolevalt ka põletikulisi parameetreid, nii et näiteks ingveritee joomine nohu ajal ei aita mitte ainult sümptomeid leevendada, vaid aitab kaasa ka kiiremale taastumisele.
Pärast ingveri paljude hämmastavate eeliste lugemist, millest ise veendusin, otsustasin kohvi asendada ingveriteega. Tahaksin teiega jagada oma retsepti:
Koorige väike tükk ingverit ja keetke 10-15 minutit. Lisage maitse järgi sidrunit või laimi ja veidi mett või muud magusainet.